2019-08-01

Így hatnak ránk a közösségi irodák

Az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek a magyar nagyvárosokban – közöttük is elsősorban Budapesten – a közösségi irodák. Ezekben a terekben van lehetőség csak egy-egy napra vagy órára bérelni asztalt, rövid időre tárgyalót, vagy a flexibilis munkarendhez illő irodát bérelni. A legtöbb helyen a havidíj vagy napijegy ára tartalmazza a kávét, a nyomtatást és az internetet is. A közösségi irodai lét komoly hatást gyakorol a városi közösségre, lássunk ezek közül néhányat!

everest_image_descrption

Csökkenti a szabadúszók magányosságát: otthonról dolgozó, szabadúszó vállalkozónak lenni szuper dolog, de komoly magányosságot jelenthet, ha a kávéfőző az egyetlen társaságod hétfőtől péntekig. Erre ad megoldást egy közösségi iroda, ahol van lehetőség akár csak heti egy-két napra felpezsdíteni a munkarendet. Ha szabadúszóként hiányzik a társaság, közösség, inspiráció vagy csak egyszerűen új színt látnál, irány valamelyik vagány közösségi tér!

Segítik a munkaszervezés hatékonyságát: Ha félnapos jegyünk van és fizetünk egy úgynevezett “asztalért” a munkánk hatékonysága is nő. Sokkal gyorsabban és koncentráltabban fogunk dolgozni, már otthon elkészítjük a munkanaphoz a to-do-listet és biztosan végigkövetjük, hogy melyik munkarész mennyi időbe kerül.

Ráébresztenek, hogy mit fizet meg egy munkaadó: internet, kávékapszulák, világítás, nyomtatás, és ezek csak az alapvető irodai mindennapok kellékei. Amikor mindezeket át kell gondolnunk saját részre, már sokkal tudatosabbá válunk annak áttekintésében, hogy mit jelent a “munkaadó” fogalma.

Megsokszorozzák a kapcsolati hálót: képzelj el egy munkahelyi konyhát vagy kávézót, ahol minden nap megvan az esélyed, hogy új és érdekes emberekkel találkozz – ez bizony egy közösségi irodában így történik! Ugyanúgy megtörténhet, hogy minden nap más ül melléd és a közösségi irodák tele vannak azokkal a modern üzleti életet formáló szereplőkkel, akik szaktudása és érdekes élettörténete sokat adhat neked is.

Lehetőséget adnak a helyváltoztatásra: vannak olyan munkakörök, ahol az ad inspirációt, ha nap mint nap mást látunk az ablakunkon kinézve. Egy olyan városban, mint Budapest, szuper lehetőség akár hónapról hónapra más közösségi irodában dolgozni. Májusban egy nyüzsgő pesti belvárosi tér, ahol pezseg az élet délután 5 után, januárban egy nyugis budai kis közösségi iroda, ahol nagy zöld kertre látsz? Lehetséges!

Továbbképeznek: a közösségi irodákban megszokott, hogy az üzemeltetők workshopokat vagy meetupokat szerveznek. Ezek gyakran arra épülnek, hogy az ott dolgozók megoszthassák egymással a tudásukat. Remek fejlődési lehetőség, gyakran a workshopok árának töredékéért és változatos témákban. Ezek a továbbképzések, tréningek új képességekkel ruházzák fel a résztvevőket és közösséget építenek. Névjegykártya kötelező!

Ajánlatkérés