2019-07-31

Hat ötlet cégeknek az "uborkaszezonra"

Az augusztus az a hónap, amikor a legtöbben kiveszik a céges szabadságukat, kiürülnek az irodák, a bent maradókat pedig a légkondi tartja életben. Ha cégvezetőként ebben a hónapban mégsem egy kellemes szigeten szövögetsz terveket a jövő évi stratégiához, ajánlunk néhány dolgot, amit megtehetsz.

everest_image_descrption

Hívd fel a könyvelődet! Mikor fordult elő utoljára, hogy nyugodtan, a határidők nyomasztása nélkül beszéltél a könyvelőkkel? Adj teret annak, hogy beszámoljon a munkájáról és együtt áttekinthessétek, amit a cég könyvelésének optimalizálásában lát. Mi az Everestnél abban hiszünk, hogy évente néhány alkalommal akkor is érdemes felvenni a kapcsolatot, ha éppen nem egy NAV-határidő árnyéka vetül ránk, hanem egyszerűen szeretnénk tudatosan kezelni cégügyeinket.

Hívd fel az account manageredet! Tudatos vállalkozásvezetés és stratégiai gondolkodás? Jól hangzó szavak, de a gyakorlatban is tenni kell érte! Mi szakemberekkel segítünk cégvezetőinknek, hogy vakrepülés helyett átgondolt döntéseket hozzanak – így mindenkinek azt javasoljuk, keresse bátran nem-nyaraló managerét néhány jó tanácsért.

Rakj rendet az asztalon! Nemcsak az íróasztalodra gondolunk, hanem a laptopodra vagy számítógépre is. Biztos neked is van “Vegyes” vagy stílusosan “work” elnevezésű mappád, ahova év közben dobálod be azokat a file-okat, amiket lusta vagy a helyükre tenni.

Irány a felhő! Gondoskodj róla, hogy minden fontos céges dokumentumot biztonságos helyen tárolj. Az augusztus például tökéletes arra, hogy áttekintsd, mit kell felhőkbe küldened!

Ebédelj a kollégákkal! Télen egy kicsit drámaibban hangzik elvinni ebédelni a kollégáid egyikét a cégtől, nyáron ez sokkal inkább egy könnyű salátát vagy laza szendvicset jelent. Jól fog esni a törődés azoknak, akikre esetleg év közben kevesebb időd jut és képbe kerülhetsz azzal is, hogy hogy érzik magukat a cégnél.

Keress üzleti eseményeket! Bár az augusztus mindenhol uborkaszezon, a hónap végén már elkezdik meghirdetni a sokkal aktívabb szeptember és október üzleti programjait. Céges kapcsolatépítés, továbbképzések, meetupok: ezekre a legmagasabb szintű cégvezetőknek is szüksége lehet!