2018-08-29

Arcok az Everestről: bemutatkozik Imre Gábor

Mutatkozz be, kérlek, néhány szóban!

Vállalkozásfejlesztési tanácsadóként dolgozom az Everestnél. A feladatom, hogy segítsem az ügyfeleimet abban, hogy a cégüket hatékonyabban tudják működtetni.

everest_image_descrption

Mesélj a szakmai karrieredről: hogyan jutottál el addig, ahol most tartasz?

A középiskola elvégzése után a tanulmányaimat a Közgázon (Budapesti Corvinus Egyetem) folytattam, gazdasági területen. Harmadéves koromban döntöttem úgy, hogy ideje elkezdeni dolgozni és nem majd csak azután, ha megkaptam a diplomámat. Ez volt a legértékesebb időszak, amikor szabadon kipróbálhattam magamat, és elgondolkoztam azon, hogy mit is szeretnék csinálni. Mátéval, az ügyvezetőnkkel ekkor már rég ismertük egymást, hiszen együtt nőttünk fel, és ő ekkor már megalapította az első vállalkozását. Feltette a kérdést: mi lenne, ha együtt dolgoznánk? - persze rögtön igent mondtam.

Miben egyedülálló cég az Everest?

Azt vettük észre, hogy a könyvelési szolgáltatással foglalkozó cégeknél az "adminisztratív könyvelésen" túl a vállalkozók semmi olyat nem kapnak, ami nemhogy segítené őket abban, hogy megfelelő döntéseket hozzanak, de a vállalkozásuk üzleti/pénzügyi helyzetét sem látják át rendesen.

Mi erre nyújtunk megoldást: a klasszikus könyvelési szolgáltatáson túl, az ügyfél kap egy olyan könnyen átlátható online platformot, ahol minden pénzügyi vagy könyvelői előképzettség nélkül átláthatóvá válik egy cég. Mik a vállalkozás gyengeségei, erősségei, mely területeken szükséges a tulajdonosnak/ügyvezetőnek beavatkoznia.

Milyen ügyfelek tartoznak hozzád?

A legkülönbözőbb típusú vállalkozások, nincs olyan, hogy csak egy adott szegmenssel foglalkozzak.

Mesélj el egy sikeres pillanatot az Everestes karrieredből!

Nem tudnék kiemelni egy konkrét pillanatot… Illetve de! Amikor azt a felismerést látom egy ügyfelemen, hogy valós, kézzel fogható értéket kapott.

Van-e valami, amit máshogy csinálsz, mint a többi pénzügyi tanácsadó?

Mindig ok-okozati összefüggésben gondolkodom, sokan csak a következményekkel foglalkoznak. Ez olyan, mintha egy allergiás tüneteket produkáló ember csak egy doboz antihisztamint kapna, de nem derülne ki, hogy pontosan mire allergiás. Engem az is érdekel, hogyan indult a probléma és mi a kiváltó ok – így erről is lehet a jövőben gondolkodni.

Mit csinálsz, amikor nem dolgozol? Mi az, ami feltölt?

A barátaimmal vagyok, sportolok, wellnesselek. A szaunázás az, ami a leginkább feltölt.

+ Az ügyféltalálkozóimra úgy indulok, hogy… megismerek egy új embert, egy új vállalkozást, és kíváncsian várom, hogy milyen megoldandó feladat vár rám.

+Ha nyaralni megyek, és nem az Everestre, akkor ide mennék szívesen: bárhova, ahol szép türkizkék a tenger, pálmafákkal, fehér homokkal.

+ A kávé számomra… napi szertartás és egyben kikapcsolódás.

Ajánlatkérés