2019-08-13

Ez legyen az íróasztalodon, ha cégvezető vagy

Itt a szeptember, az újrakezdések ideje. Ha tisztán akarsz látni a cégügyeidben, az egyik legfontosabb dolog az íróasztalodat rendszerezni. Ez ugyanis a munkabázisod és ahhoz, hogy rendszerezett gondolataid legyenek, a környezetnek is letisztultságot és rendet kell tükröznie. Az íróasztal-rendszerezés az amerikai menedzserblogok kedvenc témája, mi pedig most az ő ötleteikből szemezgettünk a rendezett vezetői íróasztalért.

Székek, fotelek elhelyezése

A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz az az, hogy az íróasztalhoz hívod a tárgyalópartnereidet. Ha van erre lehetőséged, rendezz be egy külön sarkot tárgyalásra vagy beszélgetésre, ahol sokkal komfortosabban érezheti magát a tárgyalópartnered akkor is, ha ez nem egy „semleges terepen”, hanem nálad történik. Az íróasztal elé elhelyezett szék berögzült hatalmi viszonyt sugall és az is jellegzetes hiba, hogy a vendégoldalon elhelyezett szék nem a megfelelő magasságú. Ennél már csak az a rosszabb, ha a vendéged a monitortól nem is láthat téged igazán. Az íróasztalod szóljon a te munkádról, a tárgyalást pedig máshova szervezd.

Monitor:

Ahány számítógép, annyi monitor, ahány cégvezető, annyi szokás ennek elhelyezésére. Itt két szabályt érdemes követni: szemorvosi ajánlásra az ideális távolság a használó és a monitor között így alakul: a képernyő szemmagasságban és kinyújtott kar távolságban helyezkedik el.

Íróeszközök:

Klasszikus „csúnya” látvány a vezetői íróasztalokon a tollakkal megtömött tartó, amelyek közül a fele nem működik. Az aranyszabály szerint mindenből csak egyet érdemes az asztalon tartani: egy jól író tollal, egy ceruzával és egy színes íróeszközzel valójában mindent meg lehet oldani.

Személyes tárgyak:

Nyaralós családi fotók karácsonyi képkeretben, vagy a kutyánk lábnyoma gipszbe öntve? Nagybetűs nem! Egy-egy diszkréten elhelyezett, csak számunkra látható személyes tárgy nyilván kellemes és motiváló lehet, de ne sugallja azt az irodánk, hogy „annyit dolgozok, hogy csak fényképen látom a szeretteimet.”

Üres tér:

A telepakolt íróasztal nem ad teret a kreativitásnak és megnehezíti a munkát is. Figyelj rá, hogy az asztalod egyik oldala (jobb kezesként érdemes a jobb oldalt üresen tartani) levegős legyen, ahova le tudsz rakni egy aktuális munkához kapcsolódó dokumentumot vagy jegyzetet.

everest_image_descrption
Ajánlatkérés