2019-03-18

Hogyan veszíts el egy üzletet tíz nap alatt

Vállalkozunk. Az Everest oldalán rendszeresen adunk tippeket a jó vállalkozási stratégiához, helyes könyvelési szemlélethez és a pénzügyi tudatossághoz. Most ugyanezt a témát humorral közelítjük meg és összegyűjtöttük a tíz legrosszabb tippet, amire vállalkozóként hallgathat valaki.

everest_image_descrption
  1. Csak hallgass a megérzéseidre! – és ne is legyen üzleti terved. A startégiai tervezés már a múlté, legyél intuitív!
  2. Felejtsd el a digitalizációt – írj mindent papírra! Az a biztos, amit nagy mappákban, kinyomtatva őrzöl a cégedről, ne add fel ezt a szép hagyományt.
  3. Ne foglalkozz a cyberbiztonsággal, hiszen miért pont a te vállalkozásodat találná meg egy hacker vagy rosszindulatú internetes arc?
  4. Szakmai oldalaidat töltsd meg személyes tartalommal – karácsonyi céges bulik, csapatépítős fotók éjfél utánról, pizzamaradékok a háttérben éjfélt ütő órával és serényen dolgozó kollégákkal – minden jöhet!
  5. Legyél elérhetetlen – válaszolj egy hetes csúszással emailekre, töröld magadról a szakmai fórumokon készült fotókat, ne válaszolj a hívásokra!
  6. Soha ne kérdőjelezd meg a saját döntéseidet – azért vagy cégvezető, hogy ezer százalékig elhidd, az igazság nálad van! Ha észrevennéd, hogy hibáztál, semmiképpen ne ismerd be, a gyengeség jele lenne.
  7. Tartsd egy kézben a dolgokat – jogászra, könyvelőre, coachra soha ne költs, hiszen egy igazi cégvezető mindenhez ért! Ne fecséreld az idődet szakképzett kollégákra más területekről, manapság bármelyik szakmát meg lehet tanulni egy-egy online gyorstalpalón.
  8. Ne törődj a GDPR-ral! – annyi vállalkozás van, miért pont a tiédnél derülne ki, hogy hanyagoltad az adatvédelmet?
  9. Ne keress helyettest és ne avass be senkit a döntéshozatali módszereidbe – ha nyaralsz vagy beteg vagy, pihenjen egy kicsit a cég is, de ne add tovább a cégvezetés titkait!
  10. Alkudozz és csak az legyen biztos, amit írásba adsz, kimondott szavaidat és ígéreteidet kezeld laza konstrukcióként, bánj bátran velük és ne vedd túl komolyan az egészet – ez csak biznisz, semmi több!
everest_image_descrption
Ajánlatkérés