2018-07-06

Arcok az Everestről: bemutatkozik Síklaki-Sólyom Máté

Máté, mutatkozz be néhány szóban!

Az Everestnél dolgozom üzleti tanácsadóként, a feladatom az ügyfeleim vállalkozásának segítése.  Ha egyszerűen szeretném megfogalmazni, az a cél, hogy általunk sikeresebbek legyenek, mint mielőtt megismertek volna minket.

everest_image_descrption

Mi a munkád legizgalmasabb része?

Azt szeretem a legjobban, amikor olyan pénzügyi, könyvelési lehetőségeket mutatok ügyfeleimnek, amivel nemcsak a cége, hanem a magánélete is egészen más minőségbe lép. Szeretem, ha tényleg tudok segíteni nekik a vállalkozási létforma útvesztőiben, mert ugyanúgy átéltem azokat a döntési helyzeteket, amit ők nap mint nap átélnek.

Hogyan kezdődött a szakmai karriered, hogy jutottál el addig, ahol most tartasz?

Középiskolai tanulmányaimat befejezve a pénzügy területe és én azonnal megtaláltuk egymást. Viszonylag fiatalon kezdtem el elemezni az üzleti életet, a gazdaságot és a piacot. A vállalkozói világon belül a tanácsadói munkakör vonzott a legjobban. A szakma megtanulását a specifikus képzések után a rengeteg gyakorlat segítette, így bátran állok az Everest zászlója alá és képviselem ügyfeleimet.

Miben egyedülálló cég az Everest?

Csapatunk régóta dolgozik együtt, így kijelenthetjük, hogy a szolgáltatói, ügyfélközpontú hozzáállás előttünk szinte nem is létezett a könyvelési szakmában. A szakmai profizmus mellett megtaláltuk a megoldást arra az igényre, amit maguk a vállalkozók is nehezen fogalmaznak meg: nyugodt hétköznapok, megbízható üzleti tanácsadó, profi könyvelő.  Ezt nyújtja az Everest.

Milyen ügyfelekkel dolgozol a legszívesebben?

A lehető legszélesebb spektrumú ügyfélkörrel szeretek dolgozni, mert mindenkitől tudok valami újat tanulni. Ezeket a tapasztalatokat egymásra építve még hatékonyabb leszek a következő ügyfelemmel.  Kifejezetten keresem a legkülönbözőbb tevékenységű vállalkozókat.

Mesélj el egy sikeres pillanatot az Everestes karrieredből!

A tanácsadói szakmában a kölcsönös bizalom a legfontosabb. Ez a bizalom, ahogy sikert sikerre halmozunk, az ügyféllel egyre mélyül és egyre érdekesebb oldaláról ismerhetem meg Őt. Az Everest ügyfelei igényes vállalkozók, ezért mindig szívesen veszem a személyesebb hangvételt.

Mesélj el egy nehéz helyzetet, amit végül megoldottál!

Kihívást jelentő az a helyzet, amikor úgy veszem át egy cég menedzselését, hogy az éppen nincs a legjobb gazdasági helyzetben. Egy jó könyvelővel, építő, jövedelmező ötletekkel, és az ügyfél áldozatkészségével azonban sikerül visszavezetni a jövedelmezőség útjára.

Fontosnak tartod, hogy tudj az ügyfeleidnek szolgáltatásokat ajánlani. Miért?

Szerintem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a kapcsolati rendszer rendkívül fontos mindenki számára. Tudom, hogy ennek mekkora értéke van, és hogy mekkora munka kiépíteni ezt a kört. Saját magamon tapasztaltam, hogy ha segítségre van szükségem, nem kell utánajárnom a dolgoknak, mert mindenki benne van a telefonomban. Ezért előszeretettel ajánlom az ügyfeleimet egymásnak: tudom, hogy szakmai és emberi szempontból is remek partnerek lehetnek.

Mit csinálsz, amikor nem dolgozol?

Igyekszem a lehető legtöbb időt a feleségemmel és a családommal tölteni, legyen ez aktív vagy passzív kikapcsolódás. Gyerekkorom óta nagyon szeretem a zene minden formáját, de szabadidőmben valahogy mégis rock-dobosként érzem a legjobban magam.

Hol leszel 5 év múlva?

Úgy látom, hogy az Everest 5 év múlva szolgáltatóként fog beállni a legnagyobb könyvelési cégek mellé, így elkerülhetetlen, hogy még a jelenleginél is komolyabb szakmai hátteret adjunk ügyfeleinknek.

Ajánlatkérés